Grand Cru Champagne 'Mailly'

Grand Cru Champagne Mailly
Grand Cru Champagne Mailly
Grand Cru Champagne Mailly - Cuvée Réserve
Grand Cru Champagne Mailly - Cuvée Réserve

Top 3 van de beste champagnes aan een goudeerlijke mooie prijs! Ons assortiment bevat ook mooie relatiegeschenken. Vraag naar meer info hierover.

Wie zijn ze?

Het landgoed Mailly Grand Cru strekt zich uit over 70 hectare en is volledig gelegen in het Grand Cru-dorp Mailly-Champagne, in het hart van het natuurpark Montagne de Reims.

De wijngaard is verdeeld in 480 percelen, aangeplant met de twee nobele druivenrassen: de Pinot Noir (75%) en de Chardonnay (25%). Gezegend met een uniek terroir, onderscheidt de wijngaard zich door een locatie die op alle vier de punten van het kompas is gericht. De meeste percelen liggen op het noorden en geven de voorkeur aan subtiele, goed uitgebalanceerde wijnen.

Genesteld in het midden van deze met wijnranken begroeide hellingen is de wijnmakerij: een glazen gebouw gebouwd boven zeven verschillende niveaus van kelders en een kilometer lang traject van 'crayères' (krijtgrotten). Dit is waar Mailly Grand Cru Champagne wordt gemaakt, met druiven exclusief uit het Mailly-Champagne gebied.

Prachtige Champagne op basis van 75% Pinot Noir en 25% Chardonnay. Mooie goudgeel van kleur met een volle en intense neus. Aroma's van licht getoast brood met boter (brioche) openen onze smaakpapillen. De parels in de mond zijn fijn, wat duid op een goede kwaliteit, en de afdronk is elegant.

Een mooie Champagne voor speciale momenten!Wij kozen voor u uit het assortiment:

Brut Réserve 

75% Pinot Noir en 25% Chardonnay. Mooie goudgele kleur. Een complexe en fruitige neus. De fijne bellen ondersteunen deze jonge en stevige wijn met sensuele fruittoetsen. Aroma's van licht getoast brood met boter openen onze smaak pupillen. 

PRIJS: 34,00 Eur

Blanc De Noirs

90% Pinot Noir, 10% Chardonnay. Het begint met een mooie wijn in een doorschijnende fles, dit wordt gevolgd door het delicate aroma van rood fruit, aardbeien en frambozen.

Ideaal bij? Als aperitief, maar ook bij wit vlees, tapa's en zacht kazen. Bij desserten met de beroemde rose biscuits uit Reims

PRIJS: 43,00 Eur

Grand Cru Rosé

Amberkleurig met een constante moussevorming en ondersteund door een fijne pareling. De neus focust zich op aroma's van rijp fruit. vanille en een toets van amandel. Rijk en complex en gemarkeerd door de puurheid van het aanwezige fruit. In de mond is deze champagne verfijnd met aroma's van mandarijn. peer en rijpe abrikoos. Gulle en lange afdronk. 

PRIJS: 45,00 Eur

L'Intemporelle - Millésime 2012

Droog, Perzik. Bloemen. Pittige Champagne

Dit is een aromatische, evenwichtige en soepele wijn. Met haar evenwicht tussen aciditeit, geurige witte vruchten en vleugje toast heeft het concentratie en rijkdom. Aan de droge kant van brut is het krokant en delicate enerzijds en intens anderzijds 

PRIJS: 65,00 Eur


Belangrijk: indien u een andere cuvée van dit champagnehuis wenst, aarzel niet ons te contacteren, deze zijn steeds op bestelling voorradig!