Champagne Franck Bonville

Wijngaarden Franck Bonville
Wijngaarden Franck Bonville
Franck Bonville - Camille Rosé
Franck Bonville - Camille Rosé

De topper onder ons aanbod. Gelegen te Avize. De klasse van dit huis druipt af op hun Champagnes. Zij produceren enkel GRAND CRU Champagnes met 100 % Chardonnay druiven die deze regio bevat.

Wij kozen dit huis omwille van de exclusiviteit dat zij hun klanten kunnen bieden. Enkel Grand Cru wijngaarden in de dorpjes Avize, Oger e Mesnil-Sur-Oger.

De kunst om van elk deze dorpen een aparte champagne te kunnen verbouwen, maakt deze champagne zo uniek. Wij bieden een mooie blend van deze 3 dorpen voor die zijn naam "Prestige Grand Cru" zeker en vast alle eer aan doet, wij kozen ook een mooie Rosé genaamd naar de dochter "Camille".

Wij bieden hier ook exclusief les Terroirs aan, 3 champagnes waarvan:

  • Avize ("Pur Avize")
  • Mesnil ("Pur Mesnil")
  • Oger ("Pur Oger")

Elk van hen heeft een sublieme unieke smaak, typerend voor de structuur die de grond en druif deze dorpen biedt.


Wij kozen voor u uit het assortiment:

Brut Blanc de Blancs Grand Cru 

De stijl van het huis Bonville wordt door deze topper het beste vertegenwoordigt . Ee cuvée Brut Grand Cru is de standaard voor onze productie. Het toont perfect hun idee van een Blanc de Blancs uit de Côte des Blancs: veel finesse en elegantie, een mooie
mineraliteit omhuld door zachtheid.  De eerste aroma's van witte bloemen komen zwaaien en openen zich met tonen van
witte perzik en grapefruit. De energie van deze blending geeft ritme aan de proeverij. Het zoute einde resoneert weer een paar seconden.  

Samenstelling: 100 % Chardonnay, druifjes uit Avize en Oger.

Ideaal bij? De finesse en de spanning van deze wijn nodigen ons vaak uit om een fles te delen bij het aperitief of gecombineerd met zeevruchten vormt dit een mooie harmonie .


Brut Prestige Blanc de Blancs Grand Cru 

Van twee complementaire oogstjaren en met een warme en consensuele stijl, is onze cuvée Prestige een van de essentials van het huis.  Je blijft niet onberoerd door zijn aromatische boeket, e geëvolueerde tonen van brioche, boter en verse amandelen die versmelten met de frisheid van de Chardonnay van de kalkrijke bodem.  Een mooie zachtheid omhult deze aroma's en laat ze als één trillen. Dit evenwicht duurt in de mond en maakt een mooi einde aan het proeven van deze wijn 

Samenstelling: 100 % Chardonnay, Avize.  3,5 rijping op houten vaten

Ideaal bij? U zult verbluft zijn bij het aanreiken van deze champagne als aperitief, maar ook bij een mooi stuk witte vis, sushi of een lekker stukje kalfsvlees sta je verbluft van deze top champagne.Pur Avize 

Pur Oger 

Pur Mesnil

(*) deze champagnes hebben een rijping van 7 jaar, en zijn exclusief druiven van hetzelfde jaar-oogst (=millesime) en wijngaard!


Belangrijk: indien u een andere cuvée van dit champagnehuis wenst, aarzel niet ons te contacteren, deze zijn steeds op bestelling voorradig!

Liever Magnum flessen?

Brut Prestige Blanc de Blancs Grand Cru