Champagne Drappier

WIJ GARANDEREN DE LAAGSTE PRIJS VOOR DRAPPIER CHAMPAGNE IN GANS BELGIE!!!

Drappier
Drappier

Drappier

Sinds 1808 verbouwd de familie DRAPPIER zijn familiewijngaarden en verkrijgt uit dit bijzondere terroir de ziel van echt goed gemaakte Champagne. Meer dan de technische heldendaad beoogd Drappier de naleving van een traditionele stijl en verkiest natuurlijkheid en authenticiteit. 90% Pinot Noir, 7% Chardonnay en 3% Pinot Meunier zijn aangeplant op meer dan 40 hectaren kalk percelen. De wijngaarden van Cramant leveren in hoofdzaak Chardonnay terwijl Pinot Noir hoofdzakelijk uit Reims komt en Bouzy uit Ambonnay. (Recenties: Wine Spectator 90 pts. Decanter Magazine januari '02 "Wine of the month & Best sparkling wine". Robert Parker Drappier among the best producers of Champagne Score : Excellent ****)

Wij zijn dan ook fier dat Quality Bubbles, Qu'B een champagne kan aanbieden die op plaats 24 staat!! (red. Revue des Vins de France, zij reviewen en publiceren jaarlijks de TOP 50 uit de Champagne)

Ideaal als relatiegeschenk!! 

Onze champagne-bouwer geeft ook flesinhoud van 0.20 l uit en zeer exclusieve geschenksets!! 

Champagne Drappier is een top champagne in zijn genre Pinot Noir! 


Wij stellen volgende parels voor:

Brut Carte D'Or:

De cuvée Carte d'Or drukt de identiteit uit  dit huis, beheerd door dezelfde familie sinds 1808. In Urville, in het hart van de Côte des Bar, verbouwen zij het natuurlijke en het authentieke in dienst van een geweldige champagnewijn.  

Samenstelling: Pinot Noir 80 % Chardonnay 15 %, Meunier 5 %

Ideaal bij? Ideaal als aperitief, maar ook bij wit vlees of een stevige lekkere vis kan deze gesmaakt worden. U denkt aan rode wijn bij kaas, ook deze lekkere Champagne is een mooie compagnon. Serveer de champagne op 7 graden.

PRIJS: 35,00 Eur

Rosé de Saignée 

Deze Rosé champagne kent volgende opmerkelijke kenmerken: Intens boeket, aroma's van rood fruit, en je proeft de nadrukkelijke aanwezigheid van de Pinor Noir druifjes.

Samenstelling: 100 % Pinot Noir

Ideaal bij? Als aperetief maar ook bij een lekkere zeevruchtencocktail kan deze gesmaakt worden. Wil je je receptie een mooi tintje geven, is dit de ideale champagne!

PRIJS: 36,00 Eur

Brut Zéro Dosage

Een pure sensatie voor liefhebbers die een 100% Pinot Noir zonder dosering verkiezen! Het enige dat overlijft is de natuurlijke restsuiker van minder dan 2 gram per fles. Bovendien heeft het gebruik van een absoluut minimale hoeveelheid zwavel de wijn de vrijheid om zich volledig te uiten.  De neus openbaart zich tegelijkertijd op knapperig en rijp fruit.  De smaak ik dan ook puur, recht met veel finesse en frisheid.  Maw, een sensatie die u nog niet hebt meegemaakt.

Samenstelling: 100% Pinot Noir, eerste pressing

Ideaal bij? Ideaal als aperitief, maar ook bij liefhebbers van Sushi, Sashimi.  Blend ook mooi bij kalfstartaar en zelfs bij verse geitenkaas!

PRIJS: 39,00 Eur 

La Grande Sendrée 

De Cuvée Grande Sendrée ontleent zijn naam aan een perceel bedekt met as na de brand die Urville in 1836 verwoestte. Een spelfout die in het kopiëren van het kadaster is geslopen, het is een "S" die vandaag de dag deze cuvée onderscheidt.
Reproductie van een 18e-eeuwse fles gevonden in de kelders van Urville, de Grande Sendrée wordt volledig met de hand geroerd. Sinds de jaargang 1999 is ook verkrijgbaar in Magnum.

Samenstelling: Pinot Noir 55% Chardonnay 45%, Zeer weinig sulfiet, Rijping in 7 jaar oude fles, Dosering: 5,5 g/(likeur 15 jaar op hout gerijpt)

Ideaal bij? Je schittert als je deze champagne serveert bij aperitief. maar wie echt zijn gezelschap wil verrassen kiest voor deze champagne bij een maaltijd, hij gaat perfect bij een tarbot, een carpaccio van Saint Jacques nootjes, lamsvlees met foie gras, een bresse kip met foie gras in room, maar ook bij alpencompté kaas bij het dessert.

PRIJS: 67,00 Eur

Quattor

Met vergeten champagnedruivensoorten: Arbanne (25%), Petit Meslier (25%) en Blanc Vrai (25%) die zich uiten in een gespannen sap, brengt de klassieke Chardonnay zijn elegante en aanhoudende toon.  De cuvée drukt aroma's uit van zeer verse druiven, citrus, witte bloemen of honingzoete appels. De Quattuor cuvée, genummerd vier in het Latijn, is een geweldige champagne, mineraal en gebeiteld. 

Samenstelling: Arbanne 25 %, Petit Meslier 25 % Blanc Vrai 25 %, Chardonnay 25 %, 36 maanden op fles, lage dosering likeur

Ideal bij? Je laat je genodigden versteld staan bij het schenken van deze champagne bij aperitief, maar ook perfect bij een lentetaartje, een mooie witte vis, een carpaccio van kalfsvlees met witte truffel. Maw, een streling voor de tong!

PRIJS: 71,50 Eur


Belangrijk: indien u een andere cuvée van dit champagnehuis wenst, aarzel niet ons te contacteren, deze zijn steeds op bestelling voorradig!  Ook démi (0.375 l) of magnum zijn in verschillende cuvées beschikbaar!